Airco_Onderhoud_2.jpg

Airco onderhoud bij Vakgarage Versteege 

De airco is een belangrijk onderdeel van de comfort in de auto. Airco onderhoud zorgt ervoor dat er geen nare geuren ontstaan door achterstallig onderhoud. Airco onderhoud is in de winter essentieel voor veiligheid. Tevens zorgt het ervoor dat de ramen niet beslaan en daardoor een transparante blik op de weg geeft. Airco onderhoud in Hoogkarspel kunnen wij voor u verzorgen.

Checken van de airco doen wij al vanaf € 9,95. Voor deze prijs wordt gecontroleerd of de airco juist werkt. De prijs van een Airco Combi-Servicebeurt kan variëren afhankelijk van het benodigde koelmiddel. Voor meer informatie kan u altijd langs Vakgarage Versteege aan Streekweg 179 in Hoogkarspel rijden. Wij zijn ook te bereiken op telefoonnummer 0228-561415 of via de mail op info@vakgarageversteege.nl. 

Maak nu een afspraak

VAKGARAGE AIRCO CHECK: GRATIS OF SLECHTS € 9,95*

Maak gebruik van de gratis Vakgarage Aircocheck voor uw airco onderhoud! U weet dan precies hoe goed uw airco nog werkt. *Gratis bij APK of onderhoud.

AIRCO REINIGING & REFRESH € 29,95

Met de Airco Reiniging & Refresh wordt uw airco gereinigd van bacteriën, schimmels en ziektekiemen. We voorzien uw airco tegelijk van een frisse geur.

AIRCO SERVICEBEURT € 99,-

Met de airco servicebeurt wordt uw airco wordt gevuld met nieuw koudemiddel en het oude wordt gerecycled.

AIRCO COMBI-SERVICEBEURT € 119,95

De Airco Combi-Servicebeurt betekent een volledige bijvullling/vervanging en recycling van het koudemiddel van uw airco*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien reinigen wij uw airco. Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes. Ook hier voorzien wij uw airco van een frisse geur. *Prijzen en recycling op basis van koudemiddel R134a.

 

Handige tips voor het gebruik van de airco in uw auto

Met deze tips kan u de airco in topconditie houden en energie besparen:

   Probeer de warmte in uw auto eerst te minderen door de ramen en deuren op te zetten. Op deze manier kan de warmte afnemen en kost het minder energie van de auto. 
   Schakel de airco uit wanneer u vlakbij uw bestemming bent. Op deze manier voorkomt u condens op de ramen wat kan leiden tot schimmel.
   Laat uw airco eens per week circa 10 minuten lopen. Op deze manier voorkomt u lekkage door uitdroging.

   Geef uw auto jaarlijks een gratis aircocheck van Vakgarage Versteege!

Tips voor een goede conditie van de auto airco

 • Parkeer uw auto zomers bij voorkeur in de schaduw. 

 • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Dat voert de meeste warmte snel uit de auto af en uw airco wordt niet onnodig zwaar belast. 

 • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. 

 • Stel de temperatuur maximaal zo’n 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 

 • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 

 • Laat uw airco 1 keer per jaar controleren door Vakgarage. Bij een APK of onderhoud is dat GRATIS.

Doe de airco test!

U kunt heel gemakkelijk zelf constateren of uw airco onderhoud nodig heeft. Kunt u 2 of meer vragen met JA beantwoorden? Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan Vakgarage!

 • Koelt de airco minder goed?

 • Duurt het langer voordat uw ramen condensvrij zijn?

 • Is het langer dan een jaar geleden dat uw airco is gecontroleerd?

 • Komt er een muffe geur uit uw airco?

 • Krijgt u last van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen of tranende ogen in de auto?

 • Rijdt u vaak korte afstanden?

 • Houdt u uw airco aan tot u op uw bestemming bent?

 • Heeft u het gevoel dat de auto meer brandstof verbruikt?

Laat een Airco Check uitvoeren door Vakgarage. Tegelijk met een APK of onderhoudsbeurt is dat helemaal GRATIS.